Over Ilse

Ik ben Ilse (1972), moeder van Guus en partner van Rob. Opgegroeid in Eibergen en daar nu ook weer woonachtig.
Ik geef met heel veel plezier les aan kinderen die om diverse redenen moeilijk tot leren komen. Samen met mijn collega’s verzorgen wij passend onderwijs voor leerlingen met een verstandelijke-, fysieke en/of emotionele leer- en begeleidingsvraag.

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring op gedaan met het werken met kinderen en hun verschillende behoeften. Daarnaast heb ik vakgerichte cursussen gevolgd zoals de basiscursus Geef me de 5. Deze cursus is gericht op kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS).

Ruim 8 jaar ben ik met veel voldoening werkzaam in het speciaal onderwijs. Daarvoor heb ik jaren bij de Rabobank gewerkt in verschillende functies. In 2011 heb ik de van-Rabo-naar-Pabo stap gemaakt. Pabo staat voor pedagogische academie voor het basisonderwijs.

Van deze keuze heb ik geen dag spijt gehad! Het heeft mij zo veel mooie en nieuwe dingen gebracht. De behoefte om deze move te maken is mede ontstaan na het overlijden van mijn partner.

Intense periode van afscheid nemen

Na een lange periode van ziek zijn is mijn partner in 2010 helaas overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Ik bleef achter met onze zoon van 4 jaar oud.

Een heftige tijd met veel verdriet en onzekerheid. Ik heb er toen voor gekozen om mijn zoon zoveel mogelijk bij alles te betrekken rondom het overlijden en de uitvaart van zijn vader. Op deze intense en waardevolle periode van samen afscheid nemen, kijken mijn zoon en ik gelukkig met een goed gevoel terug.

Het missen blijft. Alleen slijt de pijn minder in ons hart. Hij is voor altijd bij ons. In ons hart!

Deze gebeurtenis zet ik graag om in iets positiefs. Ik lever graag een bijdrage aan kinderen en ouders die ook geconfronteerd worden met afscheid en daarbij wat extra hulp kunnen gebruiken.

Naast bovenstaande levenservaring, mijn werkervaring en mijn pedagogische opleiding (Pabo) heb ik de afgelopen tijd diverse trainingen gevolgd over rouw en verlies bij kinderen:

  • Cursus Kind en Rouw (GaandeweG uitvaarteducatie)
  • Kind/Puber en Rouw vervolg training (Buro Nazorg)
  • Rouw en verlies bij kinderen met ASS/ADHD (seminar Expertisecentrum Omgaan met verlies)
  • Basistraining van Richard Hattink (rouwpedagoog, internationaal spreker kinderen en rouw, ontwikkelaar uitvaartspeelgoed)
  • Poptalk coach

Ik ben geen rouwtherapeut. Mijn intentie is om de periode vóór, tijdens en na het definitieve afscheid zo duidelijk en mooi mogelijk te laten verlopen voor kinderen. Een goed afscheid draagt op een positieve manier bij aan het rouwproces.

Portret Ilse - In je hart
Scroll naar boven