Begeleiding

In de week van het afscheid ben ik er voor de kinderen om naar ze te luisteren en ze voor te bereiden op het definitieve afscheid! Het is erg belangrijk dat kinderen in deze periode echt gezien, gehoord en begrepen worden. Een goede voorbereiding op dat wat komen gaat, neemt veel angst en onduidelijkheden weg bij kinderen.

In de afscheidsweek moet er veel geregeld worden. Het is een drukke en emotionele week. Hoe fijn is het als er dan ook iemand speciaal voor je kind(eren) komt. Iemand die echt tijd voor ze heeft, die ze hoort en ziet! 

Dit bied ik.

Ruimte voor een goed afscheid

Samen met ouder(s) en het kind kijk ik waar hij/zij behoefte aan heeft en sluit ik aan bij de interesses en belevingswereld van het kind.

Samen met het kind(eren) spelenderwijs voorbereiden op de uitvaart, samen knutselen of tekenen. Of samen bouwen, kleuren, lezen, praten, wandelen! Of met materialen de uitvaart uitbeelden zodat ze al een beeld krijgen bij wat er gaat komen.

Is er tijdens de uitvaart/afscheidsdienst behoefte aan extra aandacht voor je kind(eren) dan is dat ook bespreekbaar. Ik ben dan met alle liefde aanwezig.

Wanneer een kind enigszins weet wat hem/haar te wachten staat, neemt dat een gedeelte van de onzekerheid en daardoor angst, weg hij het kind. Zo ontstaat er meer ruimte om goed afscheid te nemen.

Is er behoefte aan informatie en ondersteuning van kinderen vóór het overlijden? Ook dan sta ik graag voor je klaar.

Voor de kinderen

Niemand weet hoe jij je voelt of zegt hoe jij je moet voelen. Alles is goed en alles mag!

Voor de ouder(s)

Samen kijken we welke begeleiding passend is en fijn voelt.

Voor scholen

Afscheid nemen van een leerling, personeelslid of ander geliefd persoon.

Voor de kinderen

Als er iemand is waarvan je heel veel houdt doodgaat ben je waarschijnlijk heel verdrietig of misschien wel boos of bang. Of angstig omdat je niet weet wat er allemaal gebeuren gaat. Niemand weet hoe jij je voelt of zegt hoe jij je moet voelen. Alles is goed en alles mag!

Vaak kun je met veel vragen bij je ouder(s) terecht. Maar je ouder(s) kunnen ook mij inschakelen. Ik help je en geef je steun om afscheid te nemen in deze moeilijke en verdrietige tijd.

Ik kom dan bij je thuis om naar je te luisteren. Misschien vind je het fijner om samen te wandelen, kleuren, spelen of te knutselen. Jij mag zeggen wat je fijn vindt om te doen.

Samen zoeken we naar antwoorden op de vragen en onduidelijkheden die jij hebt om goed afscheid te kunnen nemen. Spelenderwijs bereiden we de uitvaart voor.

Tijdens de afscheidsweek komen er veel mensen bij jullie over de vloer maar ik ben er dan speciaal voor jou!

Voor de ouder(s)

Wanneer je te maken krijgt met overlijden van een geliefd persoon dan volgt er een verdrietige en drukke tijd. Er moet van alles geregeld worden in die afscheidsweek. Er komen van allerlei emoties om de hoek kijken. Het kan zijn dat jezelf zo verdrietig bent dat het moeilijk voor je is om er echt te zijn voor je kind(eren).

Gelukkig neemt de uitvaartondernemer veel werk uit handen en betrekt de uitvaartondernemer de kinderen er ook zoveel mogelijk bij. Maar is dit voldoende en passend voor je kind(eren)? Sluit deze begeleiding aan bij de behoefte van je kind(eren)? Of heeft je kind(eren) iets anders nodig om goed afscheid te kunnen nemen?

Ik help je graag!

Samen kijken we welke begeleiding passend is om tot een mooi en goed afscheid te komen. Wanneer je kind(eren) specifieke ondersteuningsbehoefte hebben in verband met een verstandelijke of meervoudige beperking dan is het prettig en wenselijk dat er begeleiding is die hiervan kennis heeft. Gezien mijn ervaring met deze doelgroep bied ik graag mijn hulp aan. Recht uit mijn hart.

Voor scholen

Ook scholen kunnen te maken krijgen met afscheid en het begeleiden van kinderen die afscheid moeten nemen van een geliefd persoon. Bijvoorbeeld het overlijden van een personeelslid, een familielid van een leerling of het overlijden van een leerling zelf. Dit heeft veel impact op de hele school. Wanneer er behoefte is aan extra ondersteuning, tips of adviezen dan kan er uiteraard ook een beroep op mij gedaan worden.

Scroll naar boven